søndag 19. april 2009

Årets første tur-o tur

Sommeren 2006 overtalte en venninne av meg å bli med henne en tur på skauen ifm at hun skulle ta noen orienteringsposter. Hun hadde da drevet med tur-orientering i 4 år. Ja, litt trim har jeg jo alltids godt av tenkte jeg og ble med. Vi hadde en fin tur i kuppert terreng og i et område jeg aldri hadde vært i tidligere. Kjempegod trening. Det endte med at jeg tok 80 av de 100 tur-o postene Eiker O-lag hadde satt ut den sommeren.

Info om tur-o: Det settes ut 100 poster. 10 poster (noen ganger 20) utgjør som oftest en runde i et område. Så du tar poster i 6-10 forskjellige områder. Dette er lagt opp til noen runder i lett terreng, andre i tyngre. Og vansklighetsgraden for å finne postene varierer. Postene står ute fra april/mai og ut september. Konvolutt med oversikt over postene kjøpes hos forhandlerne. Så man kan ta postene når man vil, i eget tempo.

Sommeren 2007 ble det ikke nok med de 100 tur-o posten, vi tok også "10 på topp" opplegget. I "10 på topp" går turen til topper og severdigheter i nærområdet. Noen turer er korte 1-2 timer eller halvdagsturer. Postene står ute fra mai-sept. Lillesøsteren min som da var 6 var med å tok 50 gull for barn)av tur-o postene. Tar litt lenger tid å ha med henne på tur, men hun nyter å få litt tid med storesøster (jeg har flyttet hjemmefra) og hun har godt av å bruke kroppen og lære nye ting.

Sommeren 2008 tok vi alle 100 postene (lillesøster 60) og 10 på topp (ikke lillesøster).

Årets konvolutter kom i salg 15 april, og ble selvfølgelig innkjøpt samme dagen.
En tur på Eiker O-lags hjemmeside viste at årets første poster ble satt ut dagen før.

Årets første tur; Klare som vi var til å komme i gang, dro min venninne, hunden hennes, lillesøster og jeg ut samme ettermiddagen (15.04.09). Post 1-10 lå på Årbogen, og runden er et samarbeid mellom O-laget og LHL, så dette er enkel runde. Det lå fortsatt MYE snø i området, og det gjorde at det var veldig vanskelig å se hvor stiene gikk og andre kjennetegn i terrenget ble borte. Derfor rotet vi veldig etter post nummer 3 (over en halvtime). Vi hadde nesten gitt opp da vi dumpet borti den. Resten av postene gikk lett, men det var tungt å gå i snøen. Ble våte på beina tross gummistøvler. Vi fant alle 10 postene.Fakta:
Område: Årbogen
Post: 1-10
Vansklighetsgrad: lett (enig)
Tilgjengelighet: lett (enig)
Tidsforbruk: 2 t og 10 min (hvis bart tar nok runden 1 t og 30 min)
Hvem var med: Aina (venninne), Ludvik (Aina's hund), Lin-Cesilie (min lillesøster, 8 år) og meg.
Vår mening om runden: Fin nybegynner-runde

2 kommentarer:

amylin sa...

Høres morsomt ut. Nå skal jeg jammen sjekke om det finnes noe i det området jeg bor i også.

Linn sa...

Koselig med sånne turer i skogen! Fikk nesten litt hjemlengsel nå... =) Kanskje jeg må gå i gang med postene her i Trondheim