torsdag 9. april 2009

Påskebloggparty - skjærtorsdag - påskekrim

I anledning påskebloggparty (se de to innleggene nedenfor), kommer jeg til å blogge litt om hva jeg driver med påsken 2009.

Påskekrim er en viktig ingrediens i påsken. Foretrekker påskekrimen i bokform, da de siste års TV-påskekrimer etter min mening har vært av laber kvalitet.

Denne påsken har jeg stiftet bekjentskap med en ny kriminalforfatter, Camilla Lãckberg.Som student så sverger jeg til pocketbøker. Bok nr. 1 i serien, Isprinsessen, har dessverre ikke kommer ut i pocket enda. Av en eller annen grunn begynte man å oversette fom bok 2 i 2005, og den første boken i serien kom ut på norsk først i 2008.

Så bok nr. 2 i serien, Predikanten, ble kjøpt inn på lørdag. Da samboeren min var syk hele helgen, så slukte jeg boken på 1-2-3.

Bokanmeldelse av Baddie:
I begynnelsen av boken finner en liten gutt liket av en kvinne og under henne ligger knokkelrester etter to kvinner som forsvant i 1976. Forsvinningene i 1976, var ansett for å være oppklart da hovedmistenkte tok sitt eget liv kort tid etter forsvinningene. Den nye drapssaken medfører at gamle stener blir vendt, og sporene leder i retning av familien til hovedmistenkte i 1976. Parallelt med etterforskningen følger vi livet til politietterforsker Patrick, og hans samboer Erica. De to venter barn sensommers, og pga at de bor i en sommeridyll invaderes de av familie og perifere bekjente som ønsker å prise skjærgården på en billig måte.
Boken er lettlest, og litt forutsigende. Jeg hadde rett når det gjaldt morderen, men jeg kunne ikke forklare hvorfor. God tidtrøyt i påsken, terningkast 4.


Påskekos = en god krim og en varm kopp te

Bok 3 i serien, Steinhuggeren lånte jeg på bibloteket på skolen siste dagen før ferien. Den har jeg lest 130 sider av. Kommer nok tilbake med en liten omtale når jeg er ferdig.

16 kommentarer:

Sommertid sa...

Herlig å lese bøker..jeg bruker normalt å lese en bok ganske så fort..og jeg holder på med en nå..men av en eller annen grunn så fenger ikke den her like godt...ja ja..bedre bok neste gang !
Ha en forts fin skjærtorsdag. :)

Petunia sa...

Linken er ordnet på, så den er ok nå.
Ja, bøker er også påske! Gode krimbøker!
Det har ikke vært så mye lesing til nå i påsken, men den er jo nettopp begynt! Er ikke det herlig å tenke på???

ASSA sa...

Ja krim ER påske!

Flott å møtes på party!

Ha en flott påske!

Grethe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Grethe sa...

Det er herlig å ha en god bok, og krim hører med i påsken. Jeg har ikke lest noe Camilla Lâckberg. Jeg skal skrive litt om Marion`s slør av Roy Jacobsen når jeg er ferdig med den.
Ha det bra så lenge:)

Brit sa...

Min mann har startet på disse og jeg skal begynne når jeg blir ferdig med Stig Larson sin siste.
Enig Krim er bra , men ikke bare i påsken, året rundt for min del.
Fantastsik link side du kadde laget for påskepartyet!! litt av en jobb!!

lise sa...

Jeg leste en bok av Läckberg for to år siden, og fikk ikke lyst til å lese flere...

Holder på med krim i påsken jeg også, Djevelens fjær av Minette Walters.

Strikkelines sa...

kosleig blogg du har...åsså så fine kattunga...e det dine? vi venta..skipskatta vår e gravid, å vi trur det kjem ganske snart...kommer innom her igjen, førr det va koselig

Anne Grete sa...

Det er så flott med party, finner så mange nye flotte blogger.
Takk for meg og ha en fortsatt fin påske.

gud75 sa...

Heisann.
jeg stikker innom deg på påskeparty :) koselig måte å treffes på dette:) ha en fortsatt fin påske.

Anita K sa...

Så koselig at du har vært innom. Jeg liker bloggen din kjempegodt altså. Sånn bloggpartyrunde tar litt tid, men jeg ser at du har rukket maange. Jeg må nok bruke hele helgen og kanskje litt til på dette, og enda da er det ikke sikkert at jeg rekker alle :) Ønsker deg en fortsatt flott påske.

Rita R sa...

Skikkelig påskekos. Ha en fin påske videre.

Martemor sa...

Ser du er godt rustet for påsken.
Ønsker den en fortsatt fin høytid.

Gullfisken.

Solveig sa...

nå når du har oppdaget henne har du mye å se frem til :-)

Henrik sa...

Jeg syns du skal få samboeren din til å begynne å blogge ;-)

Påskekrim hører med. Både på TV og bøker. Det er liksom noe spesielt med krimmen i påsken... Flotte bilder du har tatt :-)

Arielle sa...

Ja det er flott og lese bøker ser ut til vi liker samme forfatter.
Jeg har det meste av bøkerene med henne.
Ha forsatt en en fin påske.