onsdag 5. november 2008

Hodejegerne


Hodejegerne av Jo Nesbø har stått på lista mi over bøker jeg må få lest. Jo Nesbø er en av yndlingsforfatterne min og Harry Hole er blant yndlingskarakterene mine i den litterære verden.

Etter syv Harry Hole krimbøker, er Jo Nesbø klar for en ny hovedkarakter, Roger Brown.

Om boka (sakset fra Bokkilden.no):
Roger Brown er Norges mest vellykkede hodejeger. Han er gift med den vakre gallerieieren Diana Strom-Eliassen. For å finansiere det luksuslivet de lever, driver Roger med en farlig bigeskjeft som kunsttjuv. Rogers opplegg går knirkefritt heilt til han møter nederlandske Clas Greve. Han er tilsynelatende den perfekte kandidaten til toppstillinga i det elektronikkfirmaet Roger jobber som hodejeger for; han eier også et nærmest uvurderlig bilde av Rubens. Å bryte seg inn hos Greve går problemfritt, men på vei ut med maleriet oppdager Roger noe som gjør at snart er han den som jaktes på.

Min mening om boka:
Boken er ikke helt på høyde med de beste Harry Hole romanene, men jeg synes det er et friskt pust med ny hovedkarakter og helt nye omgivelser. Nesbø skriver på en måte som får deg til å vende sidene i stor hastighet og boken tar hele tiden nye vendinger. Som erfaren kriminalromanleser trodde jeg på et tidlig tidspunkt at jeg hadde avslørt hele plottet, men den gang ei. Oppnøstingen mot slutten tar en annen vending, og små hendelser underveis som ikke legges så godt merke til forklarer hvordan hele saken til slutt henger sammen. Boken er overraskende kort til å være en Nesbø-roman, og jeg var litt lei meg da boka var slutt for jeg ville at romanen skulle vært lenger.

Må tilføye at jeg beundrer Jo Nesbø som person, for han er et multitalent. Musiker/vokalist/låtskriver, forfatter, siviløkonom/finansanalytiker, jobbet som journalist og hadde en lysende fotballkarriere inntil han fikk en alvorlig korsbåndskade.

Terningkast: 5


Har du lest boka? Legg gjerne igjen en kommentar med din mening om boka.

3 kommentarer:

Anne Elise sa...

Innom og hilser på og titter litt rundt hos deg.
Hodejegerne har jeg ikke lest, men elsker krim!!
God helg!!

pernille sa...

jeg har lest masse bøker av Jo Nesbø og synes de er bare innmalig spennende. De holder meg virkelig i spenning, men jeg likte Harry Hole ganske godt. Har ikke lest den nye boken enda, men skal vel snart det.
Hilsen pernille
p.s.: fin blogg du hadde =)

Renate sa...

Hei. Takk for besøket i bloggen min. Jeg er ikke så flink til å oppdatere på Ravlery, men linken er her; http://crochetme.com/patterns/zen-and-art-stash-diving :)