lørdag 29. november 2008

Adventstid = eksamenstid, men litt håndarbeid blir det tid til

På hobbyboden har jeg meldt meg på julekalenderbytte som er arrangert av Briti. Min byttevenn er ACE. I dag var jeg å hentet pakken på postkontoret, og smartpostpakken var jammen stapp full. Nå ligger de trygt i vetrineskapet vårt, for pusene våre er veldig glad i å leke med pakkebånd. Nå gleder jeg meg til adventstiden.Som mange andre strikkegale, har jeg lettere for å begynne på nye prosjekter enn å fullføre. Derfor har jeg meldt meg på bli ferdig før 010109 på Hobbyboden, i regi av Sandset.

Listen min så slik ut, 29.09.08:

Strikk:
- Smetteskjerf Nøstebarn - 50%
- Selekjole Nøstebarn - montering og hekling av kanter og litt pynt
- Undertrøye Nøstebarn - montering og sy i knapper
- Omslagsjakke Nøstebarn - mangler ermer samt hekling langs kantene.
- Lue Nøstebarn - montering og strikke snorer
- Fagstrikknisseklær - delevis påbegynt: 2x nissebarnklær 1x nisseforeldreklær
- Blåfjellgenser - 50% av bolen gjenstår samt armer
- Rødnissevotter - kun lagt opp plutt et par omganger
- Isskrapevott - kun lagt opp pluss et par omganger
- Gråtasskjerf - 10%
- Pulsvarmere str. 7 år - i startgropa

Broderi:
- Julestrømpe - 35%

Jeg har blitt ferdig med: smetteskjerfet, selekjolen, isskapevottene (blogget tidligere)og rødnissevotter (blogges snart). Så det går i riktig retning.

Nøstebarnas selekjole fra Strikk til Nøstebarn. Strikket i NewZealand Lambswool fra 123knit.com, farge gammelrosa. Str. 1-2 år. Garnforbruk 80 gram. Vil bli pyntet og satt knapper i, når jeg finner en mottaker. Deilig garn å strikke med.Da kjolen var ferdig hadde jeg igjen en del av hespen. Så jeg strikket et matchende smetteskjerf fra Strikk til Nøstebarn. Garnforbruk 15 gram.På hobbyboden er det mange inspirerende mennesker og det dras i gang alonger jevnlig. En av dem er kopptuealongen. I oktober var det ingen mønster som falt i smak, så jeg sto over. I november/desember har det vært mange fine mønstere å velge i. KrisKnits design var et av månedens valg. Hun har 4 gratismønstere på siden sin. Tidligere i høst har jeg strikket "Be My Dishcloth" og "The Santa Cloth". Har lenge hatt planer om "A Christmas Dishcloth Story". Og nå måtte jeg jo bare benytte sjansen.
Hadde en liten garnrest fra etter en tidligere, så at englekluten andre strikke ble veldig liten, så kanskje den ville holde. Og det gjorde den.

Den lyse gule; tuva, ca 15 gram, pinne 3,75.
Den lyse lilla; tuva, ca 30 gram, pinne 3,75.

3 kommentarer:

mono sa...

Så utrolig mange prosjekter du holder på med!? Gleder meg til å se dem ferdig! =)

Selekjolen og smetteskjerfet ble aldeles nydelig!! =)


PS! Capsen er heklet! ;-)

sipusa sa...

Så fin kjolen ble, og veldig smart med lite og søtt skjerf ved siden av:-D

Og så stemningsfull juleblogg du har da:-D

MirreVirre sa...

så spennende med sånn pakkekalender a! spent på å se hva du får for noe!
det er som du sier ja, jeg skulle jo gjerne vært student jeg å, etter planen skulle jeg nå vært på sisteåret, men sånn går det ikke alltid! da er det veldig greit å ha håndarbeid å fylle dagene med, og jeg ser hvilken mengde det har blitt =)
Ha en fin adventstid du også!